На втория ден от пътешествието ни след приключения и посещения на крепостта Моняк, Каменната сватба, Скалните гъби, пазара на Кърджали и стената на яз. Кърджали, вечерта събрахме сили за малка нощна разходка в Кърджали.

Нощен изглед от Кърджали
Нощен изглед от Кърджали

Налагаше се защото хотелът ни досега – Маказа, нямаше свободна стая за следващата вечер и ни се искаше да си потърсим друг, този път в самия град. За всичките ни впечатления относно настаняването в района на Източни Родопи, може да прочетете в този пост.

Нощната ни разходка включваше центъра в близост до хотел Арпезос. Там има малък парк и площад.
Кърджали излезе ужасно слабо осветен град. Дори на централни булеварди нямаше никакво осветление. Затова бързо се отказахме от вървенето пеша и отидохме с колата на разходка по бул. Христо Ботев, бяхме забелязали, че там има много заведения за хранене, разположени в подножието на панелни блокове в целия квартал и мислехме да вечеряме там. Може да прочетете за всичките ни впечатления относно хапането по време на това пътуване.

Предупредителна табела на въжения мост в Кърджали
Предупредителна табела на въжения мост в Кърджали

 
Вечерта, когато спахме в хотел Арпезос, отново се разходихме из Кърджали. Минахме по въжения пешеходен мост над Водното огледало.

От двете страни на моста има предупредителни надписи от общината, че поради предстоящ ремонт на съоръжението е забранено да се минава. Е няма такова движение по този мост!!!

В 20:00 вечерта хората не спираха да вървят по него и в двете посоки. Ние също нямахме колебание, въпреки изгнилите дъски и клатенето. Беше ни страх само малко.

Въжения мост в Кърджали
Въжения мост в Кърджали

Гледката към Водно огледало е много красива. Разказаха ни, че отскоро са го зарибили и ще има рибари. Не знаем дали в действителност този план се е осъществил. Имало е и амбиции да се направи парк наоколо. Щеше да се получи хубаво, но сега е занемарено.

Водно огледало в Кърджали
Водно огледало в Кърджали

За да не се връщаме пак по въжения мост направихме дълга разходка по бул. Хр Ботев и се върнахме в центъра по мостът на бул. Булаир.

Градът има широки тротоари, които са сравнително здрави. Най-големият недостатък си остава липсата на улично осветление. Това е проблем и когато се влиза и излиза нощно време от Кърджали. Освен, че е неосветено, има и дупки по платната. Трябва да се внимава също така за кучета, които са невъзмутими и не са свикнали с движението, крави, които също са невъзмутими, а понякога и хора, които на еднопосочен двулентов път вървят най в ляво срещу движението.
Макар и тъмен нощно време Кърджали е приятен град и има много забележителности, които можете да разгледате тук и на съвсем кратно разстояние в околностите.

Регистрирайте се, за да получавате известия за новите ни публикации

Вашият коментар...Вашето име *...Вашият email *...Вашият сайт...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.